2023. november 23., 12:27

Elraboltak, majd brutálisan megvertek és megkínoztak egy fiatalembert

A nagyszombati rendőrség öt férfit gyanúsított meg, mert megtámadtak, elraboltak, és megkínoztak egy fiatal húsz éves férfit.

Rendőrség
Fotó: Nagyszombati Kerületi Rendőrség hivatalos Facebook-oldal

Az öt személyt azzal vádolja a rendőrség, hogy a hétvégén a hajnali órákban egy húszéves személyt kényszerítettek be erőszakkal egy autóba.

Az autóban elkezdték ütni és verni a fiatalembert. A húszévest azért fenyegették meg, mert az előző nap felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, és előzetes bejelentést tett, hogy az elrablói betörnek egy családi házba.

A férfit egészen Százudvarnokig (Dvorníky) vitték, egy földútra kanyarodtak le, majd levetkőztették és a földre terítették.

A lábára kötelet kötöttek és az autóval több métert vonszolták. Amikor azonban sikerült kiszabadulnia a kötélből, az autóban ülő személyek ismét odaszaladtak hozzá és folytatták a kínzást.

Majd később megparancsolták neki, hogy vetkőzzön le, elkobozták a telefonját, a személyi igazolványát és az 5 eurós bankjegyét.

Csak akkor hagyták abba a kínzást, amikor már azt hitték, hogy a személy eszméletlen.

A megkínzott fiatalembert berakták az autó csomagtartójába, újra megverték, majd a bajmócskai (Bojničky) község buszmegállójában dobták ki.

A férfi miután magához tért egy idős asszonytól kért segítséget, majd nem sokkal reggel hat óra körül kihívták a mentőket a galgóci rendőrök.

A 21 éves férfi több sérüléssel a testén került kórházba, ahol az orvosok ellátták.

A rendőrség nem sokkal az eset után először három férfit, majd a másik két személyt is őrizetbe vett. A sofőrön kívül mindenki fogyasztott alkoholt, három személyt pedig már korábban elítéltek, ők próbaidejüket töltötték. 

Ha bebizonyosodik az elkövetők bűnössége, akár tizenkét évnyi szabadságvesztésre is elítélhetik őket.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.