2023. november 9., 20:10

Együttműködési megállapodás Ipolyság és a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda között

Ipolyság város 2023. november 7-én együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Fejlesztésösztönző Irodával.

Ipolyság
Petri Bernadett és Zachar Pál
Fotó: Magyar Fejlesztésösztönző Iroda

Az együttműködési megállapodás szerint a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda tanácsadást nyújt majd a város számára, így javulhat a közvetlen uniós, valamint az Interreg-forrásokhoz való hozzáférés, ahogy a sikeres pályázás lehetősége is. A pályázati projektmenedzsment-feladatok ellátását is kiemelt jelentőségűnek tartó együttműködés a potenciális források feltérképezését és bemutatását is elősegíti.

Az Ipolyság várossal való együttműködés a külhoni magyar önkormányzatok és civil szervezetek részére nyújtott tanácsadói munkánk jó példája, amely által Ipolyságon remélhetőleg sikeres közvetlen uniós, LIFE és INTERREG-pályázatok valósulnak meg”

– fogalmazták meg az iroda munkatársai, akik szerint hosszútávú fejlesztési eredményeket csak a projektalapú gondolkodás tesz lehetővé.

Az együttműködési megállapodást a város polgármestere, Zachar Pál és a Magyar Fejlesztésösztönző Iroda ügyvezetője, Petri Bernadett írta alá.

A Magyar Fejlesztésösztönző Iroda Nonprofit Kft-t (MFOI) 2020 végén azzal a céllal hozta létre a magyar kormány, hogy hozzájáruljon a közvetlen kezelésű uniós programokban való magyar részvétel növeléséhez, illetve segítse a magyar és közép-kelet-európai szereplőket a pályázásban. Az MFOI feladata, hogy személyre szabottan támogassa ügyfeleit a fejlesztési elképzelések és projektötletek felmerülésétől a közvetlen kezelésű forrásokra vonatkozó pályázat beadásáig. Kiemelt hangsúlyt fektetnek egy értékes és aktív nemzetközi hálózat kialakítására és fenntartására, amelynek keretében a legmegfelelőbb pályázati partnerek bevonásával tudja növelni a magyar pályázati sikerek esélyét.
Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.