2020. július 4., 10:42

Együtt mutatott be szentmisét a távozó és érkező lelkiatya Köbölkúton

Sarlós Boldogasszony napján együtt mutatott be szentmisét Köbölkúton a búcsúzó Siekel István atya az érkező Puss Sándor atyával.

Puss Sándor és Siekel István atyák

Megható időzítés, hogy pontosan július 2-án, Mária látogatása Erzsébetnél ünnepén érkezett Puss Sándor atya új működési helyére, Köbölkútra, ahol Siekel István atya mutatta be őt a híveknek.

Puss Sándor az egyetlen felvidéki jezsuita szerzetes. 1989-ig dolgozott a földalatti egyházban, majd 1992-ben szentelték pappá. Számos könyv szerzője, szívügye a kisebbségben élő magyarok szolgálata.

Puss atya elmondta, szerzetesként megszokta, hogy nehéz terepre küldik, sőt kihívásnak tekinti. Köbölkutat nem ismeri, eleddig csak átutazott a községen dobogókői rendházukba.

Hiszem azt, hogyha összetartunk, a Szentlélek ereje közösségé kovácsol. Vagyunk itt a misén mi is tizenketten, mint az apostolok, elkezdhetünk halászni”

– derítette jókedvre a maroknyi hallgatóságot.

István atyát már a vasárnapi misén elbúcsúztatták hívei, hangsúlyozva, hogy milyen követendő példát mutatott nekik alázatból, bölcsességből. Már a működése elején belekapcsolódott a falu közéletébe, részt vett a kulturális, sport és egyéb rendezvényeken, ami Köbölkúton nem volt megszokott dolog. Gyakran látogatta az iskolai intézményeket, helyet biztosított a cserkészeknek a helyi plébánián.

Négy év alatt kialakult a kötődésem a köbölkútiakhoz. Sikerült elnyernem sok ember bizalmát, amikor látták a hozzájuk fordulást. Nehéz szívvel hagyom itt a falut, de eszközök vagyunk az Úr kezében. Ha Szímőre hív, oda megyek”

– mondta meghatódva István atya.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.