2022. november 2., 16:59

Branislav Becík döntött: inkább megyeelnök lesz, mint polgármester

Meg kell ismételni a polgármester-választást Udvard községben, mivel a múlt szombaton a település vezetőjének választott Branislav Becík megnyerte a megyei választásokat is, és ez utóbbi pozíciót szeretné a jövőben betölteni.

Branislav Becík
Fotó: TASR

A Belügyminisztérium tájékoztatása szerint egy település polgármesteri tisztsége összeegyezhetetlen a megyeelnöki funkcióval.

„Becíknek döntenie kell, melyik funkciót kívánja betölteni. Ha lemond a polgármesteri mandátumáról, Udvard községben újabb választást kell kiírni“ - közölte a minisztérium sajtóosztálya.

Megerősítjük, hogy Branislav Becík a Nyitrai önkormányzati kerület elnöki posztjának betöltését követően lemond polgármesteri tisztségéről.

Az, hogy ez mikor történik meg, az teljes mértékben a nyitrai önkormányzati régió jelenlegi elnökének hatáskörébe tartozik“ - nyilatkozta a Hlas-SD szóvivője, Patrícia Medveď Macíková. Becík azt a Milan Belicát váltja, aki mindeddig betöltötte a megyeelnöki pozíciót Nyitra megyében.

Önkormányzati választást 40 településen kell újra tartani. Azon településekről van szó, amelyekben október 29-én egyáltalán nem tartottak önkormányzati választást, vagy szavazategyenlőség miatt nem választották meg a polgármestert, esetleg a jelölt visszalépett, vagy nem választottak megfelelő számú képviselőt.

Az új választás időpontját Boris Kollár, a parlament elnöke jelöli ki, mégpedig az eredmények kihirdetését követő 30 napon belül, de legkésőbb a lebonyolítás előtt 110 nappal.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.