2022. szeptember 2., 14:59

Bemutatta rimaszombati képviselőjelöltjeit az Alternatíva mozgalom

A kurinci fürdőben tartott sajtótájékoztatót pénteken a rimaszombati Alternatíva 2022 mozgalom, amely bemutatta az őszi önkormányzati választáson induló képviselőjelöltjeinek listáját.

Alternatíva 2022 mozgalom Rimaszombatban

A több mint három évtizede a gömöri városban élő és praktizáló orvos, Mir Obaidullah hangoztatta, hogy a több pártot magába foglaló széles koalíció nem könnyen, de nem is véletlenül született meg, hiszen komoly munka van mögötte. Közölte, hogy nem ígérnek lehetetlen dolgokat, de megpróbálnak szakmailag felkészült, helyes politizálással és jó kommunikációval olyan eredményeket elérni, amelyek ismét fejlődést hozhatnak Rimaszombat városának.

Halász Attila, a Szövetség járási elnöke rámutatott, hogy a sajtótájékoztató helyét és időpontját újra tudatosan választották meg.

A sikeres nyári szezon befejezéséhez közelítünk. Mi azt gondoljuk, hogy Kurincnak van jövője, és csoportunk támogatja a fürdő fejlődését és a további fejlesztését. Keresni fogjuk a lehetőségeket, hogy Kurincot egész éves turisztikai desztinációvá emeljük, ezzel gazdaságilag is megerősítve Rimaszombat városát”

– tette hozzá.

Az Alternatíva 2022 mozgalom célja összefogni azokat az egyéneket és képviselőjelölteket, akik szeretnének tenni Rimaszombat fejlődéséért. Az őszi helyhatósági választáson 20 képviselőjelöltet indítanak, íme a névsor.:

Az Alternatíva 2022 képviselőjelöltjei Rimaszombat egyes választókörzetei szerint: 1-es választókörzet: ifj. Rigó László, Molnár Zoltán, Iveta Komorová. 2-es választókörzet: Főző Zsolt, ifj. Csirmaz Miklós, Branislav Veselko, Július Vrábeľ. 3-as választókörzet: Auxt Ferenc, Szabó Krisztián, Jozef Hrablay, Mir Obaidullah, 4-es választókörzet: Halász Attila, Jozef Juhász, Viliam Vaš, Szókovács Róbert, Viera Dankovičová, Branislav Bukviar. 5-ös választókörzet: Cziprusz Zoltán, Tomáš Sliva, Mihály Tibor. 

Halász Attila a sajtótájékoztatón megismételte, hogy a polgármesteri székért nem szállnak harcba, viszont szeretnének összehívni egy fórumot, ahol minden polgármesterjelölt lehetőséget kapna a bemutatkozásra és elképzeléseinek felvázolására. A továbbiakban pedig készen állnak az együttműködésre a mindenkori polgármesterrel, bárki is lesz a befutó.  

Rimaszombatban Jozef Šimko jelenlegi polgármesternek öt kihívója lesz Lajka Zsolt, Horváth Csaba, Nadežda Demeterová, Ivan Hazucha és Jaroslav Bagačka személyében.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.