2023. június 26., 17:10

Bacsfa-Szentantali Könnyező Szűz búcsúja

Szenc és vidéke Mária tisztelői vasárnap teli autóbusszal zarándokoltak el Bacsfa-Szentantalra a kegykép vérrel könnyezésének évfordulójára.

Bacsfa
Fotó: Duray Rezső

A Boldogasszony kegykép 1715. június 19. és június 23. között négy alkalommal könnyezett. A sírás vérkönnyeit egy kendőcskében gyűjtötték egybe, s ez lett felfogva a Győrtől Nagyszombatig egész Bécsig érkezett hívők, szerzetesek és a papság jelenlétében.

Bacsfa
Fotó:  Duray Rezső

Ez az ereklye  van kitéve közszemlére és hódoló csókra. A 17:00 órakor kezdődő ünnepi búcsúi főpapi szentmise főcelebránsa Őexc. Stanislav Zvolenský, pozsonyi érsek volt.

Bacsfa
Fotó:  Duray Rezső

Szentbeszédet az erdélyi Déváról érkező, Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes mondta a gyönyörű  időben, szép számban megjelent papság, és a több mint ezer hívő jelenlétében.

Bacsfa
Fotó:  Duray Rezső

A szentmisét szentségi körmenet követte végig a község főutcáján. A kegykép könny-ereklyéjét a szentmisére és a körmenetben a Nemzetközi Szent György Lovagrend tagjai vitték és őrizték. Majd a templomban a szentségi áldás, és a himnuszok eléneklése után lehetőség volt a könny-ereklye csókolásra és a kegykép közelről való megtekintésére.

Bacsfa
Fotó:  Duray Rezső

A templomkertből kijövet mindenkinek jólesett a helyiek kedvessége a finom hagymás-zsíroskenyér és az üdítő.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.