2022. október 14., 07:53

Az útfelújítások harmadik szakasza is befejeződött Érsekújvárban

Az útfelújítási program 2018-ban kezdődött, mára befejeződött, már csak a hibákat javítja a kivitelező.

ujvar-ut.jpg
Fotó: facebook

Bernáth Petronela érsekújvári városházi szóvivőtől megtudjuk, a masszív útfelújítási program 2018-ban kezdődött az első szakasszal, a második szakasz 2020-ban valósult meg és 2022-ben már befejezték a harmadik szakaszt is. A pályázat kihirdetése után a nyertes vállalat a pozsonyi Metrostav DS cég lett. A munkálatokat május felében kezdték és október elsején fejezték be. Az útfelújítás harmadik szakasza 10 városi utcát foglalt magába, ami 41 875m2 területet jelent. Ennek összköltsége 1 351 875 euró volt.

Vannak még a városban felújításra váró útszakaszok, a közlekedésügyi és beruházási alosztály már dolgozik az útfelújítási program 4. szakaszán, ami körülbelül hasonló méretű lesz.

A TRANSPAREX portál Érsekújvárnak ítélte oda a 2021-es év Felelős közbeszerzője díjat az elmúlt évben a közbeszerzések terén elért kiváló eredményekért. 

A díjat városunk közbeszerzési folyamatokért felelős munkatársainak köszönhetjük. A megrendelések színvonalas előkészítése és azok gyors megvalósítása segíti a közpénzek megtakarítását, és növeli önkormányzatunk megbízható pozícióját a lakosok és egész Szlovákia szemében”

– hangsúlyozta a szóvivő.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.