2021. február 11., 11:20

Az udvardi alapiskola kreatív pályázata

Az udvardi Majthényi Adolf Alapiskola az önkormányzattal karöltve adott be regionális nevelési pályázatot a kulturális minisztériumhoz, melynek keretében QR-kóddal lett ellátva a község tíz nevezetessége és napvilágot látott az Udvard társasjáték.

Szőgyényi Lívia igazgatótól megtudtuk, a regionális nevelés már hét éve beletartozik az órarendjükbe – ez havonta egy nap a 3. osztályban, amikor a diákok buszra szállnak és ismerkednek a környék nevezetességeivel.

Még a nyáron kitaláltuk, a község nevezetességeit, látnivalóit QR-kódos táblákkal fogjuk ellátni. A pedagógusok és diákok közös kutatómunkája eredményeként megszülettek az egyes látnivalókhoz tartozó információk, melyek le lettek fordítva úgy szlovák, mind angol nyelvre. A QR-kódot is tartalmazó táblácskákat rögzítettük az adott látnivaló alá. A kódok mobil programmal leolvashatók – általa sok minden megtudható az adott látnivalóról, és fényképalbum is nyílik róla

– részletezte az igazgató asszony hozzátéve, a projekt professzionális fényképanyagát ingyenesen készítette el Tóth Ferenc tardoskeddi fényképész.

fotó facebook

A pályázat másik része az Udvard társasjáték Gergely Veronika tanító néni ötlete alapján.

Ő a honismeret órákhoz olyan mennyiségű anyagot gyűjtött össze, melyet kár lett volna csak a jegyzeteiben tárolnia. Ebből az anyagból készült a dobókockával játszható társasjáték négy témakörben, melyet minimum négyen, maximum nyolcan játszhatnak. A játékosoknak Udvard múltjával és jelenével kapcsolatos kérdésekre kell felelniük

– tájékoztatott az iskola vezetője.

fotó facebook

Az udvardi iskolában hét éve van regionális nevelés óra, de a szabadon választott órák keretében is érdekes a felhozatal. Az órarend részét képezi a játékkal való nevelés, a ritmusfejlesztő óra, a felső tagozaton a családi nevelés, a roma kultúra és a drámapedagógia.

A tegnapi nappal Udvardon is megnyílt az iskola az alsótagozatos diákok részére. Az igazgatónő úgy informált körülbelül a gyerekek fele van jelen, vannak, akik karanténban vannak, míg mások féltik iskolába engedni csemetéjüket.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.