2021. április 15., 11:58

Az érsekújváriak 87,24 százalékát elektronikusan már megszámolták, most asszisztált népszámlásásra készülnek

A város önkormányzata készül az asszisztált népszámlálásra azok számára, akik ezidáig nem tudták teljesíteni törvény által előírt kötelességüket.

Fotó: Bokor Klára

Az asszisztált népszámlálás azok számára segítség, akik nem tudták egyedül vagy közeli hozzátartozó segítségével kitölteni az elektronikus népszámlálási kérdőívet. Ilyenek az idős lakosok, a digitálisan kirekesztettek és a marginalizált közösségek.

Azok a lakosok, akik mobilisak, felkereshetnek a városban egy kapcsolattartó helyet, ahol egy asszisztens segít nekik kitölteni a népszámlálási kérdőívet.

Hogy hol lesznek találhatók ezek a kapcsolattartó helyek, arról a városháza időben tájékoztatni fogja a lakosokat. Ez a megoldás főleg azoknak hasznos, akik nem tudnak számítógéppel dolgozni vagy nincs elektronikus eszközük.

A mozgásképtelen személyeket az otthonaikban látogatják meg az asszisztensek, akik igazolvánnyal fogják igazolni kilétüket.

Felkutatják a város területén lakcím nélkül tartózkodókat is.

A városi lakossági nyilvántartásban több mint ezer személynél az „Érsekújvár 0” van feltüntetve lakhelyként. Őket az önkormányzat a szociális és oktatásügyi főosztály dolgozói által, továbbá a gondozók által és a szociális taxi ügyfeleinek nyilvántartása alapján fogja megszólítani.

A szociális terepmunkások a Vág menti utcai szálláshelyen élőknek és az éjjeli menhely ügyfeleinek fognak segíteni a népszámlálási kérdőív kitöltésében. Az otthontalanok számbavétele nem csak a népszámlálást segíti, de irányt ad az önkormányzat hajléktalanokkal foglalkozó tervének felállításához is.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék