2020. február 4., 17:53

Az eperjesiek köszönetet mondtak Dunaszerdahelynek

Az elmúlt évben december 6-án gázrobbanás történt Eperjesen, a Munkácsi (Mukačevská) utcában, egy 12 emeletes lakótömbben. A baleset következtében heten meghaltak, egy személy eltűnt, akit az épület eddigi bontása során sem sikerült megtalálni.

Eperjes gázrobbanás
Fotó: TASR

Dunaszerdahely város képviselő-testülete Hájos Zoltán polgármester javaslatára tavaly december 19-ei rendkívüli ülésén arról határozott, hogy – a 2019-es költségvetéséből elkülönítve – pénzügyi segélyben részesíti a sároseperjesi és a koloni tragédia áldozatait, hozzátartozóikat.

„Együttérzésünket fejezzük ki a november 13-ai tragikus buszbalesetben elhunytak hozzátartozóinak és a december 6-ai sároseperjesi gázrobbanás áldozatainak és hozzátartozóinak. Ezért Dunaszerdahely városa 5000 eurós pénzügyi segély odaítélését javasolja Sároseperjesnek, ahol az önkormányzat biztosítja majd az újrakezdést az embereknek, és 1000 eurós segéllyel támogatjuk a koloniakat is” – mondta az utolsó tavalyi ülésen Hájos Zoltán.

levél eperjesi Dunaszerdahely

Az elmúlt napokban erre reagálva Hájos Zoltán levelet kapott Eperjes polgármesterétől, Andrea Turćanovától, aki saját és a szörnyű tragédiában érintett eperjesi lakosok nevében is köszönetet mondott a támogatásért, szolidaritásért és az összefogásért, amelyet ebben a számukra olyan nehéz időszakban ilyen módon kifejezett Dunaszerdahely önkormányzata.

"Szívből köszönöm a megkülönböztetett pénzügyi támogatásukat. Biztos vagyok benne, hogy az Önök segítségének is köszönhetően a tragédia által érintett polgároknak jelentős mértékben megkönnyebbül új életet kezdeniük" - olvasható a levélben.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.