2023. február 26., 11:50

Az első mobilkereskedő hálózat a Csallóközben

2001-ben Soóky Zoltán kollégámmal még nem tudtuk, de már sejtettük, hogy életünk kalandja vár ránk a dunaszerdahelyi Városházával szemben, a Nevitel cég helyi telefonszervizében. Köszönhető mindez az akkori cégtulajdonosnak és persze a vásárlóknak, illetve a mobilok utáni keresletnek. Másrészt pedig az óriási technológiai fejlődésnek is köszönhető, ami még Graham Bell feltalálótól indult az 1800-as évek végén, aztán pedig a GSM-szabvány alkalmazásán át a Nokia nyomógombos telefonjainak több mint egy évtizedes egyeduralmán keresztül egészen az iPhone-ok és az Android operációs rendszer megjelenéséig tart, szüntelen tökéletesítésre törekedve.

Alkalmazottak
Fotó: Kráz László

Minden nap töretlenül azon fáradoztunk, hogy az akkori „trendi” márkájú (Siemens, Ericsson, Nokia) nyomógombos mobilokat megjavítsuk, és ha kellett, pár jó tanáccsal lássuk el a károsult tulajdonost, hogy aztán elégedetten távozhasson tőlünk. Érdekesebbnél érdekesebb történetekkel találkoztunk. Bekapcsolásnál vagy tesztelésnél többször rákérdeztünk, hogy mi is az ügyfél PIN kódja, gyakran a 4 csillag volt a válasz… Megtörtént, hogy a kétségbeesett ügyfél azt mondta, „nem értem miért nem működik a telefonom, pedig csak 10 percet volt víz alatt”.

Saját utakon

2006-ban sikerült magánkézbe vennünk a szervizt és az üzletet, majd ezt követően meg is vásárolni.

Így alakult meg a Duntel komáromi székhellyel, én ugyanis onnan származom, és ott jegyezték be a vállalkozói engedélyemet is. Az ipari szakközépiskolában végeztem, az elsők között, akik telekommunikációt is tanulhattak. 

Döntöttünk, készek voltunk ennek a szakmának és a kereskedésnek áldozni az életünket. Eközben szembe kellett nézni a hatalmas technológiai fejlődéssel és a vásárlói igényekkel, nemkülönben a megjelenő kisebb-nagyobb konkurenciával az internetes online felületeken is. Rendületlenül tanultunk, olvastunk, tapasztalatot gyűjtöttünk, konferenciákra jártunk

Szlovákia-szerte, sok kiváló szakemberrel ismerkedtünk meg, beszélgettünk, üzleteltünk, és mindmáig ezt tesszük.

Bolt
Fotó:  Kráz László

Sikerült a hálózatunkat bővíteni, és manapság 6 üzlettel és egy webshoppal rendelkezünk a Csallóközben. Közel 30 kiváló képességű munkatársunk igyekszik a mai igényeknek megfelelően kiszolgálni vevőinket.

Az egyszerűség elvét követve a bonyolult világban igyekszünk megértetni az emberekkel a mobilkommunikáció fontosságát, és azt, hogy nem kell félni az okostelefonoktól, hisz nekünk, embereknek tervezték a lehető legegyszerűbb kezeléssel. Ha pedig elakad a vevő valamelyik műveletnél, mi segítünk tájékozódni, s ha kell, megjavítani a készülékét.

De mire jó az okostelefon?

Elemlámpa, számológép, navigáció, fényképezőgép, játékok, ébresztőóra, és persze a jó öreg SMS-funkció, illetve ennek a modern változatai, a chatprogramok, Viber, Messenger stb.

Az okostelefonok idejében születve nehéz lehet elképzelni, milyen is volt az olyan mobiltelefon, amit csupán hívásra használtak. Biztos hallották már, hogy „ugyan már, minek veszel ilyen telefont, akkor inkább vegyél számítógépet, a telefonnak elég csak a hívásfunkció”. Nos, a helyzet az, hogy az okostelefon célja, hogy megkönnyítse és boldogabbá tegye az életünket.

 

Szeretnéd szeretni a mobilodat?

Ha igen, akkor mielőtt választasz egyet, gondold át, hogy milyen, melyik lenne az igazán megfelelő számodra. Ezt nem egy pszichológus mondja, hanem a Csallóköz legnagyobb független mobiltelefonos bolthálózat tulajdonosa, több mint 20 év gyakorlattal a háta mögött.

Mert mi is a probléma? Sokan csak találomra választanak mobilt, és nem néznek utána, milyen tulajdonságokkal és paraméterekkel rendelkezik. Aztán ugye jönnek a gondok:

lassú, nem lehet jó fényképet készíteni vele, gyorsan merül az akkumulátora, nem áll kézre, kicsik a gombok stb.

És bár a mobiltelefon is csak egy tárgy, viszont, ha jobban belegondolunk, egy olyan használati eszközzé vált, ami sokunk életvitelének a szerves része. Ezért nem árt, sőt tanácsos mérlegelni a következőket, mielőtt választunk.

• Döntsd el, okostelefont, vagy hagyományos nyomógombos telefont szeretnél.

• A nagy képátlójú kijelzőn élvezni fogod a multimédiás tartalmakat, játékokat, internetböngészést, de vigyázat, a nagyobb telefonokat nehezebb egy kézzel kezelni, és ez nem mindenkinek praktikus.

• Azokat az okostelefonokat, amelyekkel gyönyörű képeket készíthetsz, a fotómobilok között keresd.

• Ha olyan telefont szeretnél, amely jól bírja a különböző időjárási viszonyokat, válaszd az ellenálló, strapabíró modelleket.

• Az idősebbeknek szóló telefonok nagyobb nyomógombokkal és olvashatóbb kijelzővel, nagyobb betűmérettel rendelkeznek.

 

Végül, de nem utolsósorban be szeretnék mutatni egy minden téren kiváló tulajdonságokkal bíró okostelefon-szériát a HONOR márkán belül.

Honor
Fotó:  Kráz László

Vonzó külső: HONOR

 

A HONOR márkát a Huawei Csoport hozta létre 2013-ban. Tavaly került bemutatásra az X6, X7, X8 típusjelzésű Google Play szolgáltatásokkal felvértezett mobilos portfóliója, amely 169 eurótól kínál kivételesen szép külsejű, igényes kivitelezésű, megbízható és gyors mobiltelefont. Ár-érték arányban az egyik, ha nem a legjobb az aktuális kínálatunkból. 

Ha többet szeretnél tudni a mobilokról, látogass be hozzánk, szívesen segítünk és válaszolunk a kérdéseidre, vagy akár a Facebook-oldalunkon is találsz érdekes témákat, illetve szolgáltatásokat, amelyek összefüggenek a fő tevékenységünkkel, ilyen például a fénykép kihívatása mobilról, a teljes körű mobilszolgáltatói portfólió.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.