2020. augusztus 21., 11:06

Az államalapításra emlékeztek Krasznahorkaváralján

Koszorúzással egybekötött ünnepi megemlékezéssel tisztelegtek az államalapítás évfordulóján, Szent István király ünnepén Krasznahorkaváralján, a honfoglalási emlékműnél.

Augusztus 20-i megemlékezés Krasznahorkaváralján
Médialapozó
Fotó: Fábián Gergely

Simon Csaba, a Magyar Közösség Pártja Rozsnyói járási elnöke ünnepi beszédében úgy fogalmazott, augusztus 20-án az egész Kárpát-medencében és a világ minden táján, ahol magyarok élnek, Szent István királyra emlékezünk, fejet hajtunk az államalapító előtt, aki máig ható érvénnyel megadta a magyar nemzet hivatását és küldetését.

A magyar államalapítás ünnepe egyaránt alkalmas a múltra való emlékezésre és a jövőbetekintésre. Ezer esztendővel ezelőtt eleink keresztény és független magyar államot teremtettek. Keresztényt, mert érezték, csak a hitnek van teremtő ereje, és mert tudták, hogy a keresztény Európa talajába csak keresztény állam tud meggyökerezni”

– emelte ki, hozzátéve, ezzel egy évezredre biztosították magyarként való megmaradásunkat Európában.

_dsc4265.jpg
Fotó:  Fábián Gergely

Az MKP járási elnöke hangsúlyozta, a magyar nemzeti közösségek, nyelvünk és kultúránk megőrzéséért, ápolásáért és továbbörökítéséért felelősséggel, olykor áldozatvállalással tartozunk. Különösen az idén, a nemzeti összetartozás évében, a trianoni békediktátum 100. évfordulóján fontos, hogy nekünk is tennünk kell magunkért és a ránk bízottakért.

Az ezeréves magyar államra emlékezve, itt, a honfoglalási emlékműnél összegyűlve mindig ünnepelnünk kell ezen állam okát és célját is: az időtlen magyar hazát. Azt a hazát, melyet a nagyvilágban bárhol élő magyar emberek hite, életereje, anyanyelve testesít meg és éltet”

– fogalmazott Simon Csaba.

_dsc4306.jpg
Fotó:  Fábián Gergely

A kultúrműsorral egybekötött megemlékezés a honfoglalási emlékmű megkoszorúzásával és nemzeti imánk eléneklésével zárult.

+21 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.