2021. május 28., 16:16

Autókat és kerítéseket rongált meg egy ámokfutó sofőr a Dunaszerdahelyi járásban

Egy 37 éves, ittas sofőr több autót is megrongált a Dunaszerdahelyi járásban. Az üggyel a járási rendőrség foglalkozik. A TASR hírügynökséget a nagyszombati kerületi rendőrség tájékoztatta pénteken.

rendőrség, illusztráció
Illusztrációs felvétel
Fotó: rovin

A férfi Nemeshodos községen hajtott keresztül, amikor is az egyenes úton haladva a bal visszapillantó tükrével elkapta a szembejövő autó visszapillantó tükrét. Ezt követően megállt, és tolatni kezdett, majd az autó hátuljával belehajtott egy parkoló gépkocsiba.

Megfordult, és gyorsan elhajtott. A közeli kereszteződésben lesodródott az útról és belehajtott egy családi ház kerítésébe. Ismét hátratolatott, és tovább hajtott Nagyabony községbe. "Itt ismét nekicsapódott egy parkoló autónak, amelyet hozzálökött egy családi ház kerítését tartó betonoszlopnak" - tájékoztatott a rendőrség.

A rendőrök a sofőrt alkoholtesztnek vetették alá, amely 1,4 ezreléket mutatott. Az ittas férfi megsérült, a dunaszerdahelyi kórházba szállították őt.

Az általa okozott kár összege meghaladja a 7000 eurót.

Az illető ellen tudatmódosító szer hatása alatt elkövetett veszélyeztetés miatt indult büntetőeljárás. Tekintettel az okozott kár mértékére akár két évre is rács mögé kerülhet.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.