2020. augusztus 30., 10:22

Átadták a Szent Orbán park megújult színpadját Garamkövesden - KÉPEKKEL

A színpad ünnepélyes átadására tegnap délután került sor, színes kulturális programmal.

Médialapozó

A község polgármestere, Elzer János ünnepi beszédében elmondta, Pilismarót és Garamkövesd közös pályázataként valósult meg a felújítás az Interreg határon átnyúló „Kulturális esélyteremtés” partnerségi program keretében. Tízéves kapcsolat az övék, amely mára több szinten is barátsággá nemesült. A legutóbbi közös munka eredménye ez a mutatós, tartós, fedett színpad.

Mivel az idei falunap a járvány miatt elmaradt, ezt a színpadátadót formáltuk kicsit színesebbé, gazdagabbá”

– fogalmazott a polgármester. Megköszönte a pályázatot kidolgozók, a felújítást végzők, a támogatók és a rendezvény szervezésében segítséget nyújtók munkáját.

kovesd-8-copy.jpg
Boróka Néptánccsoport, vezetője Moravcsík Rozália

Hupka József helyi lelkiatya felszentelte a színpadot és azt birtokba vették a helyi és vendég fellépők. Az eddigiek során mindig a falunap keretében került sor a rendszeres véradók kitüntetésére és borászok elismerésére. Mivel ez elmaradt, ezen a rendezvényen vehették át a kitüntetéseket Elzer János polgármester kezéből. Végezetül Szabados Anna szólt pár szót készülő könyvéről, melyben megörökíti szülőfaluja, Garamkövesd történetét.

Nézzünk bele az átadóba közösen, kattintson képeinkre!

+11 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.