2022. december 5., 18:45

Anyaságról és pénzről – nőknek

Štefkovič Patasi Ági pszichológus és szoptatási tanácsadó,  Ilka Viktóra dúla, szoptatási és hordozási tanácsadó, valamint Beke Beáta, pénzügyi tanácsadó tart előadást, hölgyeknek. 

anya gyerek naplemente
A társulás alapítói azt a hosszútávú célt tűzték maguk elé, hogy a szlovákiai magyar nők közösségét megerősítsék
Fotó: Pexels
A WMN PWR Polgári Társulást (woman power – női erő) azért hoztuk létre, hogy aktívan hozzá tudjunk járulni a női jogokról való információcsere támogatásához. Terveink közt szerepel, hogy Szlovákiában magyar nyelven tegyük elérhetővé ezeket az információkat, s ezen felül eseményeket, előadásokat szervezzünk a női jogokat érintő témákban”

– tájékoztatott Bauer Ildikó, a társulás elnöke.

A társulás alapítói továbbá azt a hosszútávú célt tűzték maguk elé, hogy a szlovákiai magyar nők közösségét megerősítsék, szorosabbra fűzzék a kapcsolati hálóját, valamint érdemben reagáljanak a szlovákiai magyar nők speciális helyzetéből fakadó esetleges problémákra.

Kezdésként két előadást szerveznek kismamáknak, anyukáknak és a várandóságra készülő nőknek, szakemberek bevonásával. December 6-án Párkányban a „Szülésről és anyaságról holisztikusan” című előadásra és interaktív foglalkozásra várják az érdeklődőket. Az esemény számára a Csemadok helyi alapszervezete biztosít helyszínt a Béres part 12. szám alatt.

A résztvevők olyan kérdésekre kaphatnak választ, mint például:

- Milyen szüléssel kapcsolatos jogai vannak a kismamának és a babának a kórházi ellátás során?

- Kik a dúlák és hogyan segítik a szülést?

- valamint szoptatási és hordozási tanácsadásra is sor kerül

Két szakember, Štefkovič Patasi Ági pszichológus és szoptatási tanácsadó, valamint Ilka Viktóra dúla, szoptatási és hordozási tanácsadó egy előadás és egy interaktív foglalkozás segítségével ad útmutatást ezekben a témákban.

A második rendezvény helyszíne Berzéte lesz, ahol a Református Lelkészi Hivatalban (Hámosi utca 190, 049 51) december 9-én, pénteken 17:30 órától várják a hölgyeket.

A családi életről közösen: szülés, anyaság, pénzügyek c. eseményen szintén jelen lesz IIka Viktória, dúla, akivel a gyermekvárás, szülés és szoptatás témáit járják körül a résztvevők, a másik előadó pedig Beke Beáta, pénzügyi tanácsadó, aki a téma pénzügyi oldaláról ad tájékoztatást.

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.