2024. január 29., 11:38

Alacsony-Tátra: Valószínűleg síléc vágta el a magyar síelő ütőerét

Súlyos baleset történt az Alacsony-Tátrában, Szlovákia legnagyobb síterepén, a Jasná közelében lévő egyik pályám, két síelő összeütközött.

Baleset
Fotó: Hegyi Mentőszolgálat weboldala

Az esetről a híradó.hu számolt be.

A balesetben egy magyar turista is érintett, aki megpróbálta elkerülni, hogy másokkal ütközzön, de ezt nem tudta elkerülni.

A 23 éves magyar síző szerencséjére a szörnyű baleset szemtanúja volt egy lengyel orvos is, aki azonnal a segítségére sietett

- olvasható a portálon.

Peter Húska hegyimentő elmondása szerint

23 éves magyar sízőt a földön fekve találták, mellette egy lengyel orvossal, aki teljesen véletlenül épp látta a balesetet.

Esés közben a sérült lábát valószínűleg a másik síző síléce vágta el, olyan mélyen, hogy akár el is vérezhetett volna, gyanús volt ugyanis, hogy az ütőere is megsérült. A magyar síző sok vért vesztett, az orvos viszont a helyszínen el tudta látni a fiatal sízőt, nyomókötéssel a lábán.

A sérültet végül a hegyimentők vitték egy olyan nyílt terepre, ahová már a mentőhelikopter le tudott szállni, s stabil állapotban szállították a liptószentmiklósi kórházba.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.