2022. október 31., 12:13

Aki Csehországba készül, sok türelmet vigyen magával

A Csehország által újonnan bevezetett, majd meghosszabbított határellenőrzés miatt hatalmas torlódásokra kell számítani a cseh-szlovák határon – figyelmeztet a Pozsonyi Kerületi Rendőr-főkapitányság.

kamion
Képünk illusztráció.
Fotó: TASR

A gázlósi (Brodské) autópálya-határátkelőhelyen tegnap arra is volt példa, hogy személyautókból 2, tehergépjárművekből 5 kilométeres sor torlódott fel.

A rendőrség kéri, aki teheti, inkább egy másik határátkelőn próbálkozzon, illetve kiemelten figyelmeztet a közlekedési szabályok betartására, a koccanásos balesetek elkerülése végett.

A szeptember 29. óta bevezetett ideiglenes határellenőrzés óta mintegy 5 és félezer migránst, valamint 74 embercsempészt vettek őrizetbe a cseh-szlovák határon. Az ellenőrzések legalább november 12-ig maradnak érvényben. 

Csehország saját hatáskörben november 28-ig hosszabbíthatja meg még a határellenőrzést, az esetleges további meghosszabbításhoz az Európai Bizottság jóváhagyására van szüksége.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.