2021. december 7., 13:45

Akciójelenet a csallóközi Padányban! Lábbilinccsel a lábán szállított drogot egy férfi

Akciófilmbe illő jelenetet éltek át a múlt héten a csallóközi Padány község lakói. A rendőrök szó szerint felugráltak az autóra, hogy őrizetbe vegyenek egy kábítószerdílert, aki marihuánát és pervitint szállított.

Kábítoszerrazzia
Fotó: Nagyszombat megyei rendőrség Facebook oldala

A dunaszerdahelyi drogrendőrök már régóta megfigyelés alatt tartották a 32 éves férfit, aki az elmúlt hét csütörtökön pecsételte meg a sorsát azzal, hogy nyomkövető lábbilinccsel a lábán szállított kábítószert a „vevőknek”. A személygépkocsit, amelyben ült, egy ismerőse vezette, rajtuk kívül még hárman ültek a kocsiban, többek közt egy kétéves kisgyerek, olvasható a Nagyszombat megyei rendőrség közösségi oldalán a hír.

A gépjárművezető nem sejtette, hogy a rendőrök követik az autót, és a járási utakon 150 km/órás sebességgel hajtott. Az autó Padány községben állt meg vevőre várva, amikor meglepték a rendőrök.

A megfigyelt férfi nem nagyon akart az autóból kiszállni rendőrségi felszólításra sem, passzív ellenállást tanúsított, végül azonban a rendőrök erőszakkal kirángatták a kocsiból.

A jármű átvizsgálása során több zárt fecskendőt találtak fehér kristályos anyaggal, egy üvegpipát és egy zacskó zöld szárazanyagot.

A rendőrök a férfi lakásán is házkutatást tartottak, ennek során további, kábítószer-bűnözéssel kapcsolatos tárgyra bukkantak.

Valamennyi lefoglalt tárgyat szakértői vizsgálatra küldték, amely igazolta, hogy kábítószerről és pszichotróp anyagokról van szó. A kiértékelt anyag egy része elég volt ahhoz, hogy a területi nyomozó átvegye az ügyet.

A kerületi nyomozó a fiatal visszaesőt kábítószer és pszichotróp anyagok tiltott előállítása és birtoklása miatt elkövetett különösen súlyos bűncselekménnyel vádolja.

Tekintettel arra, hogy korábban már kábítószerkereskedelem miatt elítélték, és eddig feltételesen volt szabadlábon, akár 10-től 15 évig terjedő börtönbüntetést is kaphat. A férfi ellen eljárás indul.

Megosztás
Címkék