2024. május 20., 14:39

A sport közösséget teremt - KÉPEKKEL

Május 18-án Megyercs szervezésében sportnapot tartottunk. Az eredetileg négy község közreműködésével induló sportnap mára már 10 falut ölel magába: Bogyarét, Csicsó, Ekel, Komáromfüss, Ifjúságfalva, Keszegfalva, Megyercs, Nemesócsa, Szilas, Tany.

sportnap
Galéria
+1 kép a galériában
Fotó: Zink Vass Nóra

A sportnap hagyományosan gyermek horgászversennyel és futással indult, majd a községek gyerekekből álló csapatai ügyességi versenyeken, a felnőttek pedig lábteniszben mérték össze erejüket.

Molnár Zoltán polgármester üdvözölte a gyermekcsapatokat, majd Sýkora Hernády Katalin, a megyercsi Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola pedagógusa és a verseny szervezője vette át az irányítást. Elmondta, hogy a megyercsi gyerekekkel már egy hete lázasan készítették elő a versenyszámokat, mindent előre lepróbáltak, az egyes versenyszámok bemutatóját felvették videóra és elküldték a többi résztvevő csapatnak, hogy ők is készülni tudjanak a mai napra.

Nyitóbeszédében kiemelte: „egy sportversenynek a mozgás örömén kívül az a célja, hogy megtanuljuk a fair play szabályait, megtanítsuk a gyerekeinkkelm mi az a sportszerűség. Mit jelent igazságosan küzdeni, igazságosan versenyezni, de a legfontosabb mégis az élményszerzés és nem az, hogy ki az első, második vagy a harmadik helyezett. Ugyanakkor a sport tisztességre és összetartozásra is nevel.”

sportnap
Fotó:  Zink Vass Nóra
A következő települések csapatai mérték össze ügyességi tudásukat nyolc versenyszámban: Alapiskola Nemesócsa, MTNY Alapiskola Nemesócsa, Szilas csapata, ekeli Hetényi János Alapiskola, MTNY Keszegfalva, Komáromfüss csapata, MTNY Alapiskola Megyercs, a csicsói Gáspár Sámuel Alapiskola.

A versenyszámok előtt érezhető volt a csapatoknál a feszültség, hisz mindenki első szeretett volna lenni. Mindenki próbált a tőle telhető módon a legjobban teljesíteni. 

Egy példaértékű rendezvény részesei lehettünk, amely során 10 falu erősítette összetartozását, egymás iránti tiszteletét. Az eredményhirdetés után elmondhatjuk, minden csapat vidáman, jó hangulatban, kellemesen elfáradva zárta a napot.

Zink Vass Nóra, a Magyar Szövetség megyercsi önkormányzati képviselője

sportnap
Galéria
+1 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.