2022. december 20., 19:49

A rendőrfőkapitány helyettesét nem zavarja, ha ön pornót néz!

Aki a közelmúltban pornóoldalakon kalandozott, elképzelhető, hogy Branko Kiss, az országos rendőrfőkapitány első helyettese aláírásával kap idézést.

csalás

Ne üljön fel neki, természetesen csalásról van szó. Branko Kisst nem izgatja, hogy ön nézett-e pornót.

Aki már kapott valaha idézést, az tudja, milyen formai jegyekkel rendelkezik ez a dokumentum, aki nem, azoknak a rendőrségi közlemény elmagyarázza. Az idézéseket mindig a vizsgálótiszt, vagy a megbízott rendőr írja alá, soha nem az országos rendőrfőkapitány, annak helyettese, vagy más tisztségviselő.

Az igazi idézés mindig tartalmazza a nyomozást folytató szerv bélyegzőjét.

A valódi idézést mindig postán kézbesítik, nem e-mailben.

A levelet egy sima gmail-es címről küldték ki, a rendőrség elektronikus levelei pedig a Belügyminisztérium minv.sk domainjéről érkeznek.

De lehet, hogy az, akinek még soha, semmi dolga nem volt a rendőrséggel, megijed, és válaszol a csalóknak. Ez az, amit semmiképp ne tegyenek.

A csalók ugyanis valószínűleg erre számítanak, és  pénzt fognak kérni, hogy a levélben kilátásba helyezett "pornográf bűncselekmények" miatti eljárást megszüntessék.

Ha ön is kapott ilyen levelet, a riadenie.policia@gmail.com címet tiltsa le.

Semmiképp ne küldjön pénzt a csalóknak. Ha már bedőlt, és elküldte a kártyaadatait, haladéktalanul értesítse a banki ügyfélszolgálatot, majd tegyen rendőrségi feljelentést.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.