2022. szeptember 30., 12:54

A recepción hagyott fémkoffer okozott pánikot a sürgősségi osztályon

A szokásosnál is nagyobb volt a feszültség a sürgősségi osztályon a besztercebányai Roosevelt Kórházban, mivel a recepción valaki egy gyanús fém bőröndöt hagyott.

koffer BB
Vajon mi van benne?
Fotó: Rendőrségi felvétel

A helyszínt kiürítették, kiérkezett egy tűzszerész, egy EOD-specialista, a helyi büntetés-végrehajtási intézetből pedig egy robbanóanyagkeresésre kiképzett kutyát is hoztak. A kutya átvizsgálta a helyszínt, de nem jelölte meg a bőröndöt.

A koffert a tűzszerész az épülettől biztonságos távolságra vitte, vizes hordókkal rakta körül az esetleges repeszhatás felfogására, majd vízágyúval semmisítette meg.
koffer BB
Orvosi műszerek kábeleit tartalmazta
Fotó:  Rendőrségi felvétel

A koffer nem robbant fel. Egy orvoslátogató felejtette a recepción. Orvosi gépek működtetéséhez szükséges kábeleket, csatlakozókat tartalmazott. A férfi, miután befejezte a látogatást, lerakta a koffert, elment a mosdóba, majd, miután jól végezte dolgát, távozott, de a koffer nélkül.

Annak ellenére, hogy ez egy hamis riasztás volt, a rendőrség az ilyen jellegű riasztásokat nagyon komolyan veszi. Az ilyen műveletek nagy felkészültséget, és a beavatkozó egységek pontos koordinációját igénylik"

– közölte a rendőrség.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.