2020. március 9., 08:35

A 48-as hős, Bátori Schulcz Bódog síremlékénél tisztelegtek a garamkövesdiek

Bátori Schulcz Bódogot, 23 csatának hősét, a bátrak bátorát 1885. március 8-án ragadta el a halál Garamkövesden. Holttestét ágyútalpon vitték Kövesdről az esztergomi honvédtemetőbe.

Médialapozó
Garamkövesdiek Bátori Schultz Bódog síremlékénél

„Kövesdtől Esztergomig úgy tömve volt az út résztvevőkkel, hogy a leeső alma földet nem ért volna”- írja a temetésről Schulcz János.

Halálának évfordulóján érte mutatta be a szentmisét Hupka József helyi plébános atya, majd a Zöldfaliget Egyesület szervezésében a garamkövesdiek először mentek át csoportosan az esztergomi honvédtemetőbe leróni kegyeletüket.

Emlékoszlopánál Keszegh Ágnes egyetemista emlékezett a nagy tiszteletben álló hősre, majd a résztvevők mécseseket és koszorúkat helyeztek el a síremléknél. A koszorúzás alatt a 88 éves Stugel Miklós bá´ katonanótákat énekelt. Az önkormányzat képviseletében Gajdos Enikő alpolgármester és Kurali Adrianna képviselőasszony vett részt a rendezvényen. Köszönet a főszervezőnek Keszegh Ágnesnek.

+6 kép a galériában
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.