45 napos útlezárás jön Dunaszerdahelyen

2021. február 23., 15:30
ma7

A dunaszerdahelyi városi portál, a dunaszerdahelyi.sk írta meg, hogy március elsején megkezdődik a régóta várt sikabonyi körforgalom megépítése.

Fotó: dunaszerdahelyi.sk / Rózsár Vince
Néhány hónap múlva már körforgalom áll majd itt.

Március elsején reggel 45 napra lezárják a Kertész, a Czibók és a Nagyabonyi utcák kereszteződését. A lezárt rész előtt az odavezető útszakaszokon kihelyezett táblák is segítik majd a forgalomelterelést - írja a portál. A városban már a Szabó Gyula utca és a Nagyabonyi út találkozásánál jelzik majd, hogy aki Lég, illetve Pozsony irányába haladna, az a Szabó Gyula utcát választhatja, kerülve Hodos felé. Ott pedig a Nagyabony–Hodos útkereszteződésben érkezhet vissza a főútra. A Nagyabony felé személyautókkal haladók a Nagyabonyi útról a Jantár utca felé lesznek elterelve, onnan tovább a Pozsonyi útra, majd a Czibók utcán és a Borostyán úton át a Rényi utcára átirányítva, és onnan érkezhetnek vissza a Nagyabonyi útra. 

Erre teherforgalom sem haladhat majd, csak személyautók, ugyanis a teherszállítást is elterelik.

A munkálatok 45 napot vesznek igénybe – ez az időjárás függvényében változhat majd. A 458 ezer eurós összköltségvetésű beruházás közös városi és megyei költségvetési fedezetből valósul meg.