2023. április 5., 16:28

21 pedagógust díjazott Besztercebánya megye vezetése

A Besztercebányai Megyei Önkormányzat 21 középiskolai tanár tevékenységét ismerte el a tanítók napja alkalmából. Az ünnepi eseményre április 4-én a losonci Zsinagóga patinás épületében került sor.

Pedagógusok
Fotó: Ondrej Lunter/FB

Az ünnepséget meghittebbé tette a besztercebányai konzervatórium diákjainak műsora, Ondrej Lunter, megyeelnök és a megjelent megyei képviselők személyes jelenléte pedig hangsúlyozta az elismerés fontosságát. „Azért vagyok pedagógus, hogy a természetnek nyers gyémántját, szép vigyázattal, csendben csiszoljam kristályba.” – írta Németh László, és érvényes ez a kitüntetett tanárok mindegyikére, hiszen ők tanítványaikat odaadással, pedagógiai felelősséggel és szakértelemmel nevelik. 

Az elismerést átvevők között volt a Losonci járást képviselő Szvorák Zsuzsanna is, aki a járásban egyedüli magyar pedagógusként vette át a kitüntetést.

„Csipetnyi boldogság is elűzheti a hétköznapok szürkeségét. Ilyen számomra egy jól sikerült magyaróra, egy frappáns, hangulatos színjátszó próba vagy épp ez az elismerés is. A megyei önkormányzat kitüntetését pályafutásom alatt már egyszer elnyertem, és most, hogy a fenntartó szerv másodszor is kiemelte, hogy sokat teszek a diákok érdekében, hogy szabad időmet az ő kreativitásuk, boldogulásuk, jobb közérzetük végett feláldozom, ez a díj új energiával tölt fel, inspirál és ösztökél” – vallja a Füleki Gimnázium magyartanára, két országos hírrel rendelkező diákszínjátszó-csoport rendezője.

„Én végtelenül becsülöm a diákjaim kitartását, szorgalmát és ezért éltetem több mint 30 éve a színjátszást, tehetséggondozást, mert az élménypedagógia szerintem pótolhatatlan. Köszönöm a családomnak, diákjaimnak, kollégáimnak, hogy több évtizedes pedagógiai karrierem során, a magyartanári pedagógusi munkám mellett a lelkek istápolója is lehettem, lehetek” – tette hozzá a kitüntetett.

Ondrej Lunter megyeelnök az eseményt követően közösségi oldalán kiemelte: a megye igyekszik annyi pénzt fektetni az oktatásügybe, amennyit a költségvetése lehetővé tesz.

„Az elmúlt 5 évben ez 25 millió euró volt, míg a felzárkóztatási régió projektben résztvevő 8 iskolának további 36 millió euró lehívására van lehetősége. Emellett valamennyi érintett összefogásának köszönhetően sikerült megmentenünk több bezárással fenyegetett középiskolát, és mindegyikkel korrekt, kölcsönös bizalmon alapuló kapcsolatot építettünk ki” – írta a megyeelnök.

Majd köszönetét fejezte ki valamennyi kitüntetettnek.

A díjazottak: Mgr. Mária Pápaiová, Andries Peter de Haas, Ing. Erika Kurajdová, Ing. Ján Chovanec, Ing. Janka Pápayová, Ing. Ľubomíra Juhaniaková, PhD., Ing. Romana Trnková, Mgr. Szabó Anetta, Mgr. Ján Vengrín, Mgr. Július Karásek, Ing. Štefan Szoke, Ph.D. Ľuba Danková, Mária Šuleková, PaedDr. Mária Slováková, RNDr. Daniela Benčátová, RNDr. Darina Kortišová, Ing. Miroslava Guzlejová, Ing. Pavel Ostrica, Szvorák Zsuzsanna, PHDr. Viera Imrovovičová és prof. Mária Tomanová.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.