A cserkész jobb világot hagyna maga után, mint amilyet kapott - PODCAST

2022. május 14., 18:00

A cserkészet sok más erénye mellett segíti a fiatalokat testi, lelki és szellemi képességeik fejlesztésében, felelősségre nevel, valamint megtanít az együttérzésre, a mások iránti figyelemre és segítőkészségre. Talán a jelenlegi, értékrendválsággal küzdő társadalomban olyan tartást adhat, amely segíthet kiemelkedni az átlagból. A SzóBeszéd füleki stúdiójában aktív cserkészekkel beszélgettünk saját hitvallásukról.

Füleken 20 éve alakult meg a 47. számú Koháry István Cserkészcsapat. A Szóbeszéd füleki stúdiójában ennek kapcsán beszélgettünk vendégeinkkel, Nagy Zoltánnal és Gáspár Andrással.

Füleken 1933-ban alakult meg az első magyar cserkészraj, melynek alapítója Engelbert Péter ferences atya volt. 1935-ben a csapat parancsnoka Boczkó Kálmán már 42 tagot vezetett. A II. világháború után a cserkészetet Füleken is betiltották, s 1990-ben Sulyok Pál újraindította. 1991-ben 15 újonc tett fogadalmat.

2002-ben a csapatot hivatalosan felavatták. Vendégeinkkel a cserkészet történetéről, személyiségformáló hatásáról és a füleki cserkészek élményeikről beszélgettünk.

Nézzék velünk!

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.