PODCAST: Forró Krisztián: Aki magyar, velünk tart!

2021. április 29., 18:00

Átalakulóban van a szlovákiai politika. Miközben a szlovák kormánykoalíció kis híján felbomlott, a magyar pártok pedig úgy tűnik, mégiscsak egymásra találtak. A Nézőpont stúdiójában Forró Krisztiánt, az MKP elnökét kérdeztük.

Sikernek érzi-e a Szövetség bejelentését? Mennyire fontos jelzés a közvélemény-kutatások eredményei, vagy a közösségi hálóról leszűrhető vélemények?

Nem érzékeli-e, hogy éppen az MKP törzsválasztói közül többen elégedetlenek a Híd részvételével a Szövetségben?

A Matovič-kormány megalakulását nagy várakozással fogadták, információink szerint a pénzügyminisztériumban is tárgyaltak a Csemadoknak szánt állami támogatásról. Ezekből az ígéretekből azonban mindezidáig semmi sem valósult meg. Milyen előrelépéseket várnak a Heger-kabinettől?

A szlovák közvélemény sok esetben Gyimesi György kormánypárti képviselőhöz köti a magyar ügyek megnyitását. Ezekkel a témákkal a magyar választókat is megtalálja. Hogyan tekintenek erre a jelenségre?

Sokan úgy értelmezik, Gyimesi György Magyarország számára is fontos partner. Érzése szerint történt-e bármilyen elmozdulás abban a tekintetben, hogy az MKP a magyar kormány első számú stratégiai partnere?

Kiszámíthatatlanok a szlovák politika viszonyai. Mit tesznek annak érdekében, hogy ne érje önöket váratlanul egy esetleges előrehozott választás lehetősége sem? Mi a menetrend?

A Nézőpont stúdiójában Forró Krisztiánt Kolek Zsolt vezető szerkesztő kérdezte.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.