PODCAST: Termékenységmasszázzsal a meddőség ellen

2021. április 20., 19:16

A gyermekvállalás egy család életének a legfontosabb döntései közé tartozik, amely sok örömöt, ám egyben sok kihívást is hordoz magában, különösen akkor, ha nem megy minden a terv szerint. Gyakran egyfajta ördögi kör is kialakul: a stressz rontja a termékenységet és csak még inkább megnehezíti a fogantatást.  A Kávézó vendége ezúttal Kubačka Ágnes, aki külföldön olyan masszázstechnikát sajátított el, amely fokozza a termékenységet és felkészíti a női testet a várandósságra. A termékenységmasszázsról és annak jótékony hatásairól beszélgettünk vele.

Sokan gondolhatják, hogy a termékenységmasszázs egy teljesen új masszázstechnikának számít, hiszen itt Szlovákiában még nem került be a köztudatba. Az eredete azonban messzi időkre visz vissza bennünket, amikor a nők még többgenerációs közösségekben éltek és egymást masszírozva próbálták fokozni a termékenységet.

Konkrétan ezt a technikát, amellyel foglalkozom Claire Blake fejlesztette ki és 2014 körül kezdte el hivatalosan is továbbadni a masszázsterapeutáknak. Egyelőre Szlovákiában hivatalosan csak én foglalkozom ezzel. - hangsúlyozta stúdióvendégünk.

Ágnes elmondása szerint ennek a masszázsnak az egyik legnagyobb csodája, hogy a terápia során minden lelki fájdalom és ki nem mondott sérelem, feszültség a felszínre hozható.

Azoknál a pároknál, ahol semmilyen egészségügyi akadálya nincsen a fogantatásnak, többnyire lelki eredetű a probléma, amely nem meglepő, hiszen a rohanó világban a stressz öleli körbe a mindennapjainkat.
Egy kérdőív által elkezdjük feltárni a problémákat, amelyből sok minden kiderül. Majd elmondom a vendégeimnek, hogy a masszázs után egy nagyon relaxált állapot várható, amely akár 3-4 napig is eltarthat. A kezelések számát nem határozom meg, azt szoktam mondani, ha úgy érzik szükségük van még néhány kezelésre, bátran hívjanak.

Mindezek mellett azt is hangsúlyozta, hogy ez a masszázsterápia nemcsak azok számára nyújthat segítséget, akik gyermeket szeretnének, hanem azoknak is, akik nőgyógyászati, emésztőrendszeri vagy menstruációs problémákkal küzdenek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.