PODCAST: 50 éves a Fókusz – A Kávézó stúdiójában Jarábik Gabriella és Kuklis Katalin

2020. szeptember 21., 20:20

A dunaszerdahelyi Fókusz Diák- és Gyermekszínpad idén ünnepli megalakulásának ötvenedik évfordulóját. A nagy múltú csoport az elmúlt évek során számos díjat és elismerést bezsebelt már. A csoport tagjai és vezetői a mai napig mindent megtesznek annak érdekében, hogy egy olyan közösséget hozzanak létre a színjátszás által, ahol kellő elhivatottsággal bárki sikeresnek és boldognak érezheti magát. A Kávézó stúdiójában Jarábik Gabriellával és Kuklis Katalinnal beszélgettünk a színjátszó csoport múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

Jarábik Gabriella, vagy ahogyan a legtöbben ismerik Gabi néni, 1970-ben alapította a Fókusz Irodalmi Színpadot, amelyet később átkeresztelt Fókusz Színpadra. A beszélgetés elején visszarepített bennünket a hetvenes évekbe és elmesélte, hogy a dunaszerdahelyi járásban eleinte minden kulturális próbálkozásuk kudarcba fulladt, ennek ellenére egy pillanatra sem adták fel a reményt, amelynek meg is lett a gyümölcse. A csoport mára már kettévált, neveik: Fókusz Gyermekszínpad és Fókusz Diákszínpad.

Kuklis Katalin 2016-ban csatlakozott a Fókusz csapatához, saját elmondása szerint

Gabi néni egyből a mély vízbe dobta, amelyet egy percig sem bánt, hiszen azonnal magába szippantotta az a közeg, amely fogadta.
A stúdióvendégek a beszélgetés során azt is kiemelték, hogy a Fókusz nemcsak a sok-sok szakmai elismerésre lehet büszke, hanem arra is, hogy a csoport által olyan barátságok jöttek és jönnek létre, amelyek egy életre szólnak. Talán ebben rejlik a színjátszó csoport legfőbb értéke.

 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.