2023. január 31., 18:01

Dúla nélkül lehet szülni, de minek - VIDEÓ

Tavaly alakult meg a Felvidéki Dúlák Közössége, amely lehetővé teszi a magyar kismamáknak az asszonytársi segítő által végigkísért várandósságot. Szegi Arankával és Vataščin Emesével beszélgettünk a témáról. 

A dúla nem bába, és nem is szülész, ezeket a fogalmakat a beszélgetés elején tisztáztuk vendégeinkkel.

A dúla olyan nő, aki képes érzelmi támogatást nyújtani a kismamának a várandósság során, a vajúdás alatt, illetve a szülést követően is. Ez a támogatás leginkább ugyan érzelmi, de kiterjedhet olyan praktikák bemutatására is, mint a szülés alatti helyes légzés.

Fontos kiemelni, hogy a dúlaság nem érdekképviselet. Azért vannak jelen, hogy az édesanyákban zajló lelki folyamatok okozta érzelmeket segítsék felszínre juttatni. 

Tavaly került sor az első Felvidéki dúlaképzésre, idén májusban pedig tervezik a következőt, amelyről majd portálunk is beszámol. Amennyiben kedvet kaptak, a Felvidéki Dúlák Közösségének Facebook-oldalán jelentkezhetnek. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.