2024. február 28., 20:04

Nézze meg az oktatási intézményeket rangsoroló INEKO-listát!

Az INEKO társadalomkutató intézet a napokban közzétette az oktatási intézményeket rangsoroló listáját.

iskola
Fotó: pixabay.com

A több különböző tényező figyelembe vételével kialakított, 757 oktatási intézményt tartalmazó lista szerint az ország legjobb alapiskolája a Szent Cirill és Metódról elnevezett kassai alapiskola, amelyet egy szentgyörgyi és egy nagymihályi alapiskola követ.

Ami a magyar tanítási nyelvű oktatási intézményeket illeti, a legelőkelőbb helyen a pozsonyi Duna utcai alapiskola végzett (122. hely).

Azon iskolákat tekintve, amelyek a tízes skálán elérték legalább az ötös osztályzatot, sorrendben a szenci Szenczi Molnár Albert Alapiskola (184. hely), az érsekújvári Czuczor Gergely Alapiskola (211. hely), a dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Alapiskola (214. hely), a gútai Corvin Mátyás Alapiskola (256. hely), a nyárasdi alapiskola (350. hely), a komáromi Munka utcai alapiskola (446. hely), a somorjai alapiskola (462. hely), a nagykéri alapiskola (489. hely), a vásárúti alapiskola (490. hely), a gímesi alapiskola (492. hely), a dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskola (505. hely), a bősi Amade László Alapiskola (514. hely), a zselízi alapiskola (548. hely), a komáromi Eötvös utcai alapiskola (555. hely), a nagymagyari alapiskola (591. hely), a dunaszerdahelyi Szabó Gyula Alapiskola (649. hely), a galántai Kodály Zoltán Alapiskola (652. hely) és a csilizradványi Kóczán Mór Alapiskola (658. hely) következik.

Ami a gimnáziumokat illeti, a pozsonyi Teplická utcai intézmény végzett az élen, megelőzve egy kassai és egy főrévi gimnáziumot.

A magyar tanítási nyelvű gimnáziumok között a kassai Márai Sándor Gimnázium (35. hely), a dunaszerdahelyi magángimnázium (52. hely), az érsekújvári Pázmány Péter Gimnázium (60. hely), a pozsonyi Duna utcai gimnázium (62. hely) és a komáromi Selye János Gimnázium (97. hely) került be az első százba.

További részletekért tekintse meg a teljes listát itt.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.