2023. július 5., 19:31

Módosítják a törvényt, a gyerekek nem használhatnak mobiltelefonokat az iskolában

Egyelőre csak Hollandiában tiltják meg a mobiltelefonok használatát a tantermekben, annak érdekében, hogy megállítsák az oktatási folyamatban a modern technológiák ellenőrizetlen felhasználása által okozott zavarokat.

SMS, telefon
Fotó: Pixabay

A mobiltelefonok, táblagépek és okosórák megzavarják az órákat, ezért a jövő évtől nem engedik a használatukat az iskolákban – közölte a holland kormány.

Egyre több a bizonyíték a mobiltelefonok káros hatására az órákon. A tanulók kevésbé tudnak koncentrálni, és a teljesítményük is romlik”

– áll a kormány közleményében.

„Emiatt 2024. január 1-től tilos mobiltelefont, táblagépet és okosórát bevinni a tantermekbe” – tette hozzá a kormány.

A kormány arra is felkérte az iskolavezetéseket, hogy októberig a pedagógusokkal, a szülőkkel és a tanulókkal együttműködve alkossanak belső szabályokat a mobilok iskolai használatára.

A jobbközép kormánykoalíció még nem vezetett be hivatalos országos tilalmat. Ezt csak a javaslat gyakorlati eredményeinek értékelése után kívánja megtenni a következő év folyamán.

A holland oktatási miniszter a parlamentben kijelentette, reméli, hogy a lépés „kulturális átalakulást” fog eredményezni, és javítja az oktatást.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.