2022. december 12., 08:52

Zeman: Csehországnak folytatnia kell Ukrajna megsegítését

Miloš Zeman azt szeretné, ha Csehország továbbra is folytatná a segítségnyújtást az orosz agresszió sújtotta Ukrajnának. A Radiožurnál közszolgálati hírrádióban vasárnap este közvetített interjúban a cseh államfő úgy vélte: a biztonsági érdekeket ebben az esetben a gazdasági érdekek elé kell helyezni.

Miloš Zeman
Archív felvétel
Fotó: TASR/AP

A cseh államfő úgy vélte: vannak helyzetek, amikor a gazdasági érdekeknek a biztonsági érdekek mögé kell szorulniuk.

Pontosan ilyen az ukrajnai helyzet. Nemcsak Ukrajna van veszélyben, hanem a Cseh Köztársaság biztonsága is veszélyben van. Éppen ilyen megfontolásból az első pillanattól kezdve támogatom a segítségnyújtást Ukrajnának"

- jelentette ki Milos Zeman. "Ezt nem lenne szabad korlátozni, ezt folytatni kell" - szögezte le.

Vlagyimir Putyin orosz elnökről, akivel korábban személyesen is nagyon jó viszonyt ápolt, Zeman azt mondta: olyan politikusnak gondolta, aki Oroszország érdekében cselekszik. "Az Ukrajna elleni agresszió ellentétes az Orosz Föderáció érdekeivel. Ha ezt Vlagyimir Putyin nem tudatosítaná, annál rosszabb számára" - fejtette ki a cseh köztársasági elnök a rádióinterjúban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.