2023. szeptember 13., 12:23

Ursula von der Leyen szerint az EU-nak vissza kell nyernie az európaiak bizalmát

A jelenlegi bizonytalan világban Európának ismét el kell nyernie az európaiak bizalmát, mégpedig azáltal, hogy "foglalkozunk törekvéseikkel és aggodalmaikkal" - hívta fel a figyelmet Ursula von der Leyen az Európai Bizottság elnöke szerdán az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén.

ursula von der leyen
Fotó: TASR/AP

Az uniós javaslattevő és végrehajtó testület elnöke a jövő évi európai parlamenti választások előtti utolsó beszédét mondta el az Európai Unió helyzetéről.

A több mint egyórás felszólalásban egyebek között kifejtette:

az EU eddigi legambiciózusabb projektje az európai zöld megállapodás, amelynek célja, hogy 2050-re Európa legyen az első klímasemleges kontinens.

Ez a törekvés már az európai gazdaság központi eleméve vált, és az uniós ipar készen áll arra, hogy a zöld átmenetet lendületbe hozza

- fogalmazott.

Hangsúlyozta, hogy továbbra is biztosítani kell a zöld megállapodás előrehaladását - méltányos átmeneten keresztül -, ez a jövő generációi számára különösen fontos, hogy egészséges bolygón élhessenek.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.