2023. augusztus 28., 15:36

Ukrán drónokat semmisítettek meg Moszkva és Brjanszk régiókban, az ukránok újabb települést szabadítottak fel

Oroszország meghiúsította a hajnali ukrán dróntámadásokat Moszkva és Brjanszk nyugati régióiban - közölték az orosz hatóságok hétfőn.

Megsemmisítették
Képünk illusztráció
Fotó: pixabay.com

Az orosz fővárostól délkeletre fekvő Ljuberci kerület légvédelmi erői megsemmisítettek egy Moszkva felé repülő drónt - közölte Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere a Telegramon. Az első információk szerint nem voltak se áldozatok, se károk - tette hozzá a városi elöljáró, megemlítve, hogy az illetékes szolgálatok a helyszínen vannak.

A védelmi minisztérium szerint

a támadást Kijev irányította, és helyi idő szerint hajnali fél öt körül hiúsították meg.

A moszkvai Domogyedovo és Vnukovo nemzetközi légikikötőket rövid időre lezárták az induló és érkező járatok előtt. A légi forgalom azóta újraindult - jelentette a TASZSZ állami hírügynökség a katasztrófavédelmi szolgálatokra hivatkozva. Moszkvában mintegy 46 járat késett vagy elmaradt hétfőn a kora reggeli órákban a repülőterek online adatai szerint.

A vasárnapról hétfőre virradó éjszaka két másik pilóta nélküli repülőgépet is megsemmisített a légvédelem az Ukrajnával határos Brjanszki terület fölött - közölte az orosz védelmi minisztérium a Telegram üzenetküldő alkalmazáson. A minisztérium nem számolt be sérültekről vagy károkról.

Az ukrán hadsereg szerint

Oroszország az éjszaka folyamán négy rakétát indított a Fekete-tenger térségéből, amelyek közül kettőt lelőttek.

A ukrán hadsereg arról is beszámolt, hogy rakétatalálat érte a Krivij Rihi régiót. A helyi hatóságok szerint több magánház megrongálódott, de áldozatokról nem számoltak be.

A közép-ukrajnai Poltavai területen azonban az éjszakai orosz rakétatámadásnak voltak áldozatai - jelentette be hétfőn Dmitro Lunyin kormányzó. Az ellenséges támadás következtében két ember meghalt, két embert könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak, további két ember pedig eltűnt - számolt be a történtekről a Telegramon. Tájékoztatása szerint a támadásnak egy ipari létesítmény volt a célpontja. További részletekkel nem szolgált.

Egy másik helyszínen, az ország délkeleti részén az ukránok visszafoglalták Robotine települést. A hadsereg idézte Hanna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettest, aki közölte, hogy "Robotine felszabadult".

Az ukrán hadsereg a múlt héten számolt be arról, hogy erői felvonták a nemzeti lobogót Robotinéban, de akkor azt is közölte, hogy a település továbbra is tűz alatt áll.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.