2024. február 19., 13:59

Újabb frontszakaszon lendültek támadásba az oroszok Ukrajnában

Avgyijivka bevétele után a hónapok óta aránylag csendesnek számító zaporizzsjai fronton, Robotine falu térségében indított offenzívát az orosz haderő.

ukrajna
Fotó: TASR

Az orosz kormányzati és katonai kapcsolatokkal rendelkező, általában megbízható információkat közlő Rybar blog X-bejegyzése szerint a katonák már be is hatoltak a településre.

Robotine volt a tavaly nyáron indult sikertelen ukrán ellentámadás legnagyobb "nyeresége", így a település elvesztése komoly kudarc lenne Kijevnek. 

A Rybar értesülései szerint az orosz csapatok célja pillanatnyilag az, hogy a falu elfoglalásával betömjék a védelmi vonalakban keletkezett rést, és Orihiv városától délre kiegyenesítsék a frontvonalat.

Ukránpárti csatornák is hasonló híreket közöltek: az ukránok feladták a nehezen megszerzett falu déli és nyugati részén található védelmi állásaikat. Valószínű, hogy a harcok pillanatnyilag a település határain folynak. 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.