2022. szeptember 14., 10:49

Tűzharcban meghalt egy izraeli katonatiszt és két palesztin fegyveres a ciszjordániai határnál

Tűzharcban meghalt egy izraeli katonatiszt és két palesztin fegyveres éjjel a ciszjordániai határnál, Dzseníntől északra - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet szerdán.

ciszjordánia izrael ellenőrző pont
Képünk illusztráció.
Fotó: TASR/AP

Az Izrael 1967 előtti területéről Ciszjordániába vezető dzsamlai átkelőhely közelében a katonai rádió értesülése szerint a palesztinok támadtak rá az izraeli katonákra.

Korábban egy katonai őrszem a térfigyelő kamerák felvételén észrevette a határkerítéstől 15 méterre rejtőzködő palesztinokat bár azt nem látta, hogy fegyverük is van, és riasztott egy izraeli egységet, amely a határhoz sietett.

A palesztinok tüzet nyitottak az izraeli katonákra, és a tűzharcban életét vesztette egy izraeli katonatiszt, valamint a két palesztin.

A palesztin média azonosította a palesztin áldozatokat: Ahmed Abed és Abdul Rahman Abed a Dzsenín melletti Kafr-Dan nevű faluból. Ahmed Abed a Palesztin Hatóság biztonsági szolgálatának hírszerzője volt.
Az izraeli hadsereg közlése szerint a palesztinok készülhettek arra, hogy izraeli katonákra lőjenek.

Az összetűzés helyszínének közelében egy nappal korábban lövéseket adtak le egy katonai üzemeltetésű erőgépre is.

Az elmúlt hetekben jelentősen megnövekedett a feszültség főként Ciszjordánia északi részén, Dzsenín környékén, ahol az izraeli erők számos razziát tartottak terrortevékenységgel gyanúsított, körözött palesztinok letartóztatására.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.