2022. december 10., 13:07

Tragédia! Robbanás történt a La Manche csatorna egyik szigetén

Többen eltűntek, egy ember meghalt egy robbanást követően a La Manche csatorna Jersey szigetén - közölte a helyi rendőrség szombaton a Twitteren.

Jersey-sziget
Illusztrációs felvétel
Fotó: pixabay.com

A szombat reggeli robbanás után továbbra is keresnek számos helyi lakost. A sürgősségi szolgálatok a helyszínen dolgoznak, elkezdték a felszíni kutatást - olvasható a jersey-i rendőrség Twitterre írt közleményében.

Egy megerősített haláleset történt

- közölte Robin Smith, Jersey rendőri vezetője egy videófelvételen, melyet az ITV csatorna tett közzé az interneten.

Smith elmondta, hogy egy háromemeletes épület teljesen összeomlott, a mintegy tucatnyi eltűnt keresését és mentését megkezdték. A helyszínt nagyon veszélyesnek írta le.

Arról is beszámolt, hogy péntek este a tűzoltókat hívták ki az épülethez, miután a lakók gázszagról számoltak be. A szerencsétlenség okáról nem szólt, annyit közölt, hogy ki kell vizsgálni.

Jersey szigete a brit Korona tulajdona, saját pénzügyi és jogrendszerrel, valamivel több mint 100 ezren lakják.

A rendőrség korábban azt közölte, lakóingatlanban történt balesethez hívták őket. Az út, amelyet megneveztek, a sziget fővárosa, St Helier kikötője közelében található.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.