2022. december 29., 08:42

Többen meghaltak egy kambodzsai kaszinószállódában keletkezett tűzben

Legkevesebb tíz ember meghalt szerda este a Kambodzsa észak-nyugati részén fekvő Poipet városában egy kaszinószállódában keletkezett hatalmas tűzben.

Kambodzsa szállodatűz
Fotó: TASR/AP

A helyi rendőrség előzetes jelentése szerint a Grand Diamond City Hotel épületében helyi idő szerint 23.30 (közép-európai idő szerint 17.30) körül kitört tűzben legkevesebb tíz ember meghalt és harminc megsérült.

Az esetről közölt fotókon látható, amint a tűzoltók daruval menekítik ki a szálloda erkélyén és az ablakpárkányokon rekedt embereket az égő épületből.

A többszintes épületegyüttes, valamint a két épületet összekötő gyaloghíd teljes terjedelmében lángolt.

A sérülteket a szomszédos thaiföldi Szakeo tartomány kórházaiba szállították - közölte a thaiföldi külügyminisztérium egyik forrása. A tájékoztatás szerint az esethez thai tűzoltókat is mozgósítottak.

A thaiföldi mentőcsapat egyik tagja az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, hogy

a tűz gyorsan terjedt a kaszinóhotelben, a szőnyegek miatt.

A Grand Diamond Cityben mintegy 400 ember dolgozik - közölte a kambodzsai rendőrség.

A helyi média szerint

a tűz kitörésekor főleg külföldiek voltak az épületben.

A szállódakaszinó mintegy 200 méterre van a kambodzsai-thai határátkelőtől, a thaiföldi főváros, Bangkok és a közeli Angkor templomairól ismert turistaváros, Sziemreap közötti forgalmas úton.

Az elmúlt hónapokban Délkelet-Ázsiában több halálos kimenetelű tűzeset is történt éjszakai szórakozóhelyeken, amelyek esetében

felmerült a gyanú, hogy nem tartották be az alapvető biztonsági, tűzvédelmi szabályokat.

Augusztusban a thaiföldi Pattaya közelében egy diszkóban keletkezett tűzben 26 ember vesztette életét, főként helyi fiatalok.

Egy hónappal később 32 ember halt meg egy karaokebárban keletkezett tűzben a vietnámi Ho Si Minh-város egyik elővárosában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.