2020. október 3., 14:30

Többen eltűntek a délkelet-franciaországi áradásokban

Tucatnyi ember tűnt el Franciaország délkeleti részén az elmúlt napok felhőszakadásai által okozott áradásokban - számolt be az AFP francia hírügynökség szombaton, a tűzoltóságra hivatkozva.

Árvíz Franciao.
Iszonyatos pusztítást okozott a lezúduló áradat
Fotó: En24News

Kilenc ember eltűnését már megerősítették a hatóságok és feltehetően még háromnak nyoma veszett. Az eltűntek, köztük két tűzoltó és egy csendőr keresésében tűzoltók százai vesznek részt.

Az ítéletidő által leginkább sújtott települések a Roya és a Vésubie folyó völgyében találhatóak. A két folyó áradása több települést elvágott a külvilágtól a térségben, köztük Saint-Martin-Vésubie-t.

A tűzoltók elmondták, hogy számos házat elárasztott vagy elmosott a víz. Az 1400 lakosú Saint-Martin-Vésubie hídját is tönkretette az ár. A faluban többtucatnyi embert helyeztek biztonságba éjszaka. A térségben akadozik a kommunikációs összeköttetés, és háztartások ezrei maradtak áram nélkül. Több útszakasz járhatatlanná vált.

A térségben átlagosan 200-350 milliméter, helyenként pedig 500 milliméter csapadék hullott a napokban.

Délkelet-Franciaországban tavaly ősszel is ítéletidő tombolt, amelyben két hét alatt tizennégyen vesztették életüket. 2015 októberében húsz ember halálát okozták az áradások Cannes-ban és Mandelieu-la-Napoule-ban. Szombaton éppen a 2015-ös ítéletidő áldozataira emlékeznek Cannes-ban.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.