2024. február 5., 08:34

Több százezer háztartás maradt áram nélkül az erős széllel érkező viharzóna miatt

Kalifornia óceáni partvidékén csaknem 370 ezer háztartás maradt áram nélkül a térséget elért, jelentős széllel és súlyos esőzéssel járó viharzóna miatt vasárnap.

vihar
Illusztrációs felvétel
Fotó: Pexels

A helyi illetékesek arra számítanak, hogy az áramszünet további területekre is kiterjed hétfő reggelig, mert a szél fokozatosan erősödik.

Az amerikai meteorológiai szolgálat (National Weather Service) azt közölte, hogy a komoly csapadékot szállító viharzóna "a közelmúlt legdrámaibb időjárású napjait" hozza Los Angeles városába, ami azt jelenti, hogy keddig szinte a teljes évi csapadékmennyiség hullik le a térségben, ami villámáradásokat okozhat.

A várt 120-250 milliméternyi csapadékot megelőzte a csütörtökön lehullott 60 milliméter. Los Angelesben az éves átlagos csapadékmennyiség 300 milliméter.

A viharzóna miatt már vasárnap délelőtt mintegy 100 repülőjáratot töröltek San Francisco repülőterén, valamint több száz késésről érkezett jelentés.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.