2022. május 10., 13:59

Szijjártó: nem szabad megfeledkezni a biztonsági kihívásokról

Az Ukrajnában zajló háborúval kapcsolatos kihívások kezelése mellett nem szabad megfeledkezni az Európai Unió szomszédságában továbbra is jelentkező más biztonsági kihívásokról sem - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben, a Szíria megsegítésére rendezett hatodik nemzetközi konferencia szünetében kedden.

Szijjártó Péter
Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó Péter magyar újságíróknak nyilatkozva kijelentette:

el kell kerülni, hogy a közel-keleti vagy az észak-afrikai problémák kezelésének elmulasztása esetén az Európai Unió egyszerre és párhuzamosan több biztonsági kihívással szembesüljön.

Európának mindent meg kell tennie azért, hogy elkerüljön és megelőzzön újabb tömeges migrációs hullámokat, továbbá fontos, hogy Brüsszel ne ösztönözze a migrációt, hanem olyan körülményeket teremtsen az Európa szomszédságában élőknek, hogy otthon maradhassanak.

A brüsszeli konferencián Magyarország 1085, egy évre szóló, államilag finanszírozott egyetemi ösztöndíjas helyet ajánlott fel szíriai, libanoni, török, jordán, egyiptomi és iraki fiatalok számára 3,3 milliárd forint értékben

- jelentette be Szijjártó Péter.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.