2022. július 15., 15:32

Személycserék Moszkvában

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken leváltotta Dmitrij Rogozint, az orosz állami űrkutatási vállalat, a Roszkozmosz elnökét, és helyére Jurij Boriszov eddigi miniszterelnök-helyettest nevezte ki - áll a Kreml pénteki elnöki rendeletében.

Körhintáznak?
Személycserék: Gyenyisz Manturov-Dmitrij Rogozin-Jurij Boriszov
Fotó: Wikipédia/ma7

Boriszov 2012 és 2018 között az orosz védelmiminiszter-helyettesi posztot töltötte be, ezt követően nevezte ki Putyin kormányfő-helyettesnek, aki a katonai és ipari kérdésekért volt felelős, és ide tartozott az űrkutatás is.

Putyin egy másik pénteki rendeletében Jurij Boriszov helyére Gyenyisz Manturov eddigi kereskedelmi és ipari minisztert nevezte ki miniszterelnök-helyettesnek.

Manturov pénteken egyébként bejelentette: Moszkva nem tervezi az oroszországi külföldi tulajdonú vállalatok államosítását, és azt is hangsúlyozta, hogy Oroszország képes lesz kiépíteni a szükséges gázszállítási infrastruktúrát ahhoz, hogy az egész országot önállóan ellássa földgázzal.
 

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.