2022. augusztus 1., 17:18

Sokan meghaltak egy tartálykocsi felrobbanásakor Líbiában

Legalább hatan meghaltak és több mint ötvenen megsebesültek hétfőn egy tartálykocsi felrobbanásakor Líbiában - közölték hivatalos líbiai források.

Kavarodás a tartálykocsi körül
Illusztráció
Fotó: Twitter

Az üzemanyagot szállító tartálykocsi egy kisvárosi töltőállomás feltöltésére készült az ország délnyugati részén, amikor közlekedési balesetet szenvedett. A baleset miatt vissza akart fordulni telephelyére. Ekkor az üzemanyagra várakozó helyi autósok közül több tucatnyian körülvették, hogy megpróbáljanak benzint vételezni belőle.

Lökdösődés alakult ki, és a tartály nem sokkal később, egyelőre tisztázatlan okból kigyulladt, majd felrobbant. A tűz gyorsan átterjedt a közelben parkoló autók közül többre is.

A balesetben legalább hatan meghaltak - közölte az AFP-vel a helyszíntől mintegy száz kilométerre lévő város kórháza, ahová a sérülteket szállították.

A több mint ötvenen sérültet a szebhai kórházban ápolják az intézmény igazgatója szerint, aki a halottak számáról nem nyilatkozott.

A Tripoliban tevékenykedő nemzeti egységkormány válságstábot állított fel az eset kivizsgálására. A több mint tíz éve polgárháború sújtotta észak-afrikai ország 2014-ben két részre szakadt, déli részén azóta komoly üzemanyaghiány tapasztalható. A helyi lakosok csak több órás várakozások árán, vagy még úgy sem tudnak tankolni.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.