2024. március 7., 14:00

Orbán és Fico ellen hergel az Európai Bizottság alelnöke

Terjedelmes interjút készített az Aktuality.sk portál Věra Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével, amelyben több témát is boncolgattak. A büntetőtörvénykönyvön kívül szóba kerültek Robert Fico kijelentései is Ukrajnáról és Oroszországról.

Vera Jourová
Věra Jourová
Fotó: AFP

Az Aktuality.sk ama kérdésére, hogy merre fele tart Szlovákia a tavaly szeptemberi választásokat követően a cseh politikus azt felelte, „látunk néhány olyan módszert, amelyek Orbán Viktortól lettek átvéve”.

Jourová szerint vannak adatai arról, hogy Orbán Viktor befolyásolta a választásokat azzal, hogy anyagilag támogatott kampányokat,

hozzátette, ha ő egy ország miniszterelnöke lenne, neki nem lenne mindegy, ha azt látná, hogy egy másik miniszterelnök beavatkozik a választásokba. 

Jourová nem először áll bele Magyarországba és Orbán Viktorba.

Nemrégiben a Politicóban például azt nyilatkozta, hogy a magyar és a szlovák kormány is orosz propagandát terjeszt.

Mint mondta, a legtöbb európai országba már beszivárgott az orosz propaganda, de azt többnyire az ellenzékin pártok vagy parlamenten kívüli csoportok terjesztik, kivéve ezt a két országot.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.