2023. február 1., 14:04

Öngyilkos lett a férfi, aki halálosan megfenyegette Andrej Babiš feleségét

A csehországi elnökválasztás második fordulójában az egyik induló, Andrej Babiš volt kormányfő és az ANO vezére egy sajtóértekezleten jelentette be, hogy felesége levelet kapott egy éles tölténnyel, és halálosan megfenyegették.

Nem éles töltény volt
Andrej Babš és felesége, Monika
Fotó: irozhlas.cz

Az elnökjelölt ezt személye és családja elleni fenyegetésnek nevezte és az újabb anonim fenyegetések miatt nem folytatta a személyes találkozókat a választókkal.

Babiš január 21-én, szombaton, egy héttel az elnökválasztás második fordulója előtt jelezte az esetet, hétfőn, január 23-án pontosította, hogy a küldeményt Brünnben adták postára.

Petr Fiala kormányfő és Petr Pavel, Babiš ellenfele is elítélte a fenyegetést, ugyanakkor felszólították Babišt, hogy változtasson kampányának agresszív hangnemén.

A rendőrség különböző szakértői vélemények alapján megállapította, hogy a fenyegető levél feladója január 23-án öngyilkosságot követett el. Azt is közölték, hogy a boríték nem éles lövedéket, hanem vaktöltényt tartalmazott és más nem kapott ilyen fenyegetést.

Az elnökválasztás vesztese egyelőre nem nyilatkozott az ügyben.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.