2022. november 5., 20:08

Olasz NEM a háborúra és az Ukrajnának való fegyverküldésre

Mintegy harmincezer ember tiltakozott Róma utcáin az ellen, hogy Olaszország „a béke érdekében” továbbra is fegyvereket küldjön Ukrajnának.

olasz tüntetés
Fotó: TASR/AP

Giorgia Meloni új olasz miniszterelnök már korábban bejelentette, hogy az ország politikája nem változik, és a kormánynak hamarosan újabb fegyvereket kell küldenie Ukrajnába.

A tüntető tömeg azonban a békét szorgalmazta, valamint azt, hogy Olaszország hagyjon fel a fegyverek küldésével Ukrajnának az orosz invázió legyőzésére.

„Nem a háborúra! Nem a fegyverküldésre!” – állt a tüntetők egyik nagy transzparensén, miközben a tömeg azt skandálta: „Adj esélyt a békének!” - írja a france24.com portál.

A NATO-alapító tagállam Olaszország a háború kezdetétől támogatta Ukrajnát, beleértve a fegyverek ellátását is. Néhány politikusnak azonban már elege van ebből, köztük Giuseppe Conte volt miniszterelnöknek is, aki szerint Olaszországnak ehelyett inkább fel kellene gyorsítania a tárgyalásokat.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.