2022. augusztus 20., 16:27

Novák Katalin: Erőt kell meríteni Szent István hitéből!

Novák Katalin magyar köztársasági elnök Székesfehárváron mondott ünnepi beszédet nemzeti ünnepünk alkalmából.

Novák Katalin, augusztus 20.
Fotó: MTI

A Városháza Dísztermében rendezett ünnepségen egy rövid kulturális műsort követően az állami ünnepségek részeként mondott hivatalos ünnepi beszédében Novák Katalin államfő azt kívánta, hogy az Isten kíméljen meg bennünket a háborútól és őrizze katonáinkat és családjainkat békében. 

Mi, az ország vezetői megtesszük mindazt, ami lehetséges, azért, hogy magyar földön ne folyjon vér.." 

- fogalmazott Novák Katalin államfő, aki beszédében feltette azt a kérdést is, hogy kell-e, lehet-e ünnepelni akkor, amikor a szomszédban fegyverek ropognak, amikor a háború súlyos gazdasági következményeivel is szembe kell néznünk? - írja a szekesfehervár.hu portál.

Novák Katalin Székesfehérváron, augusztus 20.
Novák Katalin Székesfehérváron
Fotó:  Facebook

A portál szerint a feltett kérdésekre válaszolva a köztársasági elnök leszögezte: kell az ünnep, hiszen

épp most van szükségünk igazán arra, hogy közös életünkre olyan távlatból tekintsünk, mely segít megérteni múltunkat, valósághűen látni jelnünket és bölcs döntésekkel segíteni jövőnket."

Az államfő hangsúlyozta:

Most kell Szent István hitéből, bátorságából erőt merítenünk! 

Kiemelte továbbá azt is, hogy Szent István napját még a kommunista diktatúra sem merte teljesen elvenni tőlünk, csak lényegétől igyekezett megfosztani bennünket, hiszen titkon akkor is tudták, hogy mi Szent István népe vagyunk, ezt a gyökeret pedig nem lehet kitépni a magyarok szívéből.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.