2022. szeptember 19., 20:16

Népszavazást tartanának Luhanszkban az oroszokhoz való csatlakozásról

Haladéktalanul tartsanak népszavazást a Luhanszki Népköztársaság Oroszországhoz való csatlakozásáról – indítványozta a Luhanszki Népköztársaság Polgári Kamarája. 

orosz népszavazás
Illusztrációs felvétel
Fotó: Telegram

A "Luhanszki Népköztársaság" 2014. április 27-én szakad el Ukrajnától, de függetlenségét az azt katonai erővel is támogató Oroszországon kívül eddig csak Szíria és Észak-Korea ismerte el.

A Polgári Kamara képviselői most levelet írtak Leonyid Paszicsnyiknek, az LNK elnökének, és a néptanács képviselőinek, melyben azt sürgetik, mihamarabb egyesítsék Luhanszkot és Oroszországot.

Az elmúlt napok eseményei megmutatták, hogy a kijevi nacionalisták átlépték a vörös vonalat. A nácik kíméletlenül ágyúzzák a Luhanszki Népköztársaság polgári lakosságát, és terrortámadásokat terveznek ellenük, azzal a céllal, hogy megfélemlítsenek bennünket, és arra kényszerítsenek, hogy feladjuk álmunkat, és fő célunkat, az Orosz Föderációhoz való csatlakozást"

– áll a Lina Vokalova képviselő által jegyzett levélben.

A képviselő ezért "minden eddiginél időszerűbbnek tartja" egy népszavazás kiírását, és biztos benne, hogy azt a régió lakossága teljes mértékben támogatni fogja.

Az Orosz Föderációhoz való csatlakozás nemcsak a történelmi igazságosság ünnepe lesz, hanem biztosítja a Köztársaság területét is, új lehetőségeket nyit régiónk helyreállítására, a teljes értékű békés élethez való visszatérés útján"

– zárja nyilatkozatát Vokalova.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ma úgy nyilatkozott, Ukrajna addig fog harcolni, amíg minden elfoglalt területét vissza nem szerzi.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.