2024. április 10., 10:19

Négy ember halt meg egy olasz vízerőműben történt robbanásban

Legalább négy ember életét vesztette, öten súlyos sérüléseket szenvedtek, hárman pedig eltűntek a Bolognától mintegy 50 kilométerre délre, a Suviana gát partján lévő Bargi vízerőműben történt robbanás következtében. A La Repubblica című napilap szerint a helyszínen mentők, tűzoltók, rendőrök és carabinierik avatkoztak be.

Négy halott
Keresik az eltűnteket
Fotó: TASR

A robbanás közép-európai idő szerint 15:00 óra körül történt az Appenninek lábánál fekvő Camugnano településen található vízerőműnél, mintegy 30 méteres mélységben.

A La Repubblica napilap szerint a robbanás egy turbinához csatlakoztatott generátorban történt. Az áldozatok, az eltűntek és a sérültek az erőmű karbantartásán dolgoztak, összesen 12-en.

A sérültek segítségére három mentőhelikopter repült Bolognából és Modenából. Ravennából, Pavullóból és Bolognából mintegy hetven tűzoltó, valamint mentősök és rendőrök avatkoztak be a helyszínen - jelentette a La Repubblica, hozzátéve, hogy egy tucat mentőautó érkezett a helyszínre.

Nehezen jutnak el a tűz kitörésének helyszínére"

- mondta Marco Masinara, Camugnano polgármestere később délután.

Úgy tűnik, hogy a tűz a kilencedik földalatti emeleten tört ki. Az erőmű a tó felszíne alatt van, mintegy 30 méter mélyen"

- magyarázta.

Négy súlyos sérültet elszállítottak, mások még mindig az erőműben vannak"

- tette hozzá Masinara kora este a La Repubblica napilap szerint.

Füstöl
Fotó:  Youtube

A camugnanói Bargi vízerőmű az Enel társaság tulajdonában van és legnagyobb az Emilia Romagna régióban. A Bologna régió prefektusa, Attilio Visconti és a város polgármestere, Matteo Lepore a katasztrófa helyszínére érkezett, hogy segítséget nyújtson az érintetteknek. Az erőművet mostanra lekapcsolták a hálózatról.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.