2021. szeptember 27., 09:52

Mostantól kezdve másként történt

Eltávolítják az öregdiákok tablóit az egyik felsőoktatási intézményből, mivel azokon csak fehér férfiak szerepelnek. Az intézet így kívánja sokszínűbbé tenni a mérnöki képzéseket.

Megbolondultak
Fotó: Wikipédia
Az egyetem egyik épülete

A kanadai Dalhousie Egyetem mérnöki karának dékánja, John Newhook e-mailben küldött tájékoztatót az egyetem negyedéves mérnökhallgatóinak, melyből kiderül, hogy létrehoztak egy nemsemleges mosdót az egyetemen, és hogy eltávolítják több korábbi évfolyam tablóját az egyetem falairól.

A döntést azzal indokolták, hogy a végzős mérnökhallgatók tablóin főleg fehér férfiak szerepelnek, és ez nem elég befogadó.

Mint írják, „a D és a B épület folyosóin, az egykori Új-skóciai Műszaki Főiskola (amelyet 1907. április 25-én alapítottak, és amely 1997. április 1-jén beolvadt a Dalhousie Egyetembe – szerk.) korából származó, végzős osztályokat bemutató tablókon főleg fehér diákokat láthattunk. Sok megjegyzést kaptunk arra vonatkozóan, hogy ez nem áll összhangban azzal az elképzeléssel, hogy az egyetem minden diák számára befogadó legyen. Ezeket az osztályképeket most eltávolítottuk és archiváltuk az egyetemi könyvtár segítségével, így a jövőben ezek a fényképek online lesznek elérhetők az öregdiákok és mások számára.

Több falfelület emiatt most üres, de a jövőben keresni fogjuk a lehetőségeket, hogy a mérnöki tudományok sokszínűbb és befogadóbb vízióját jelenítsük meg”

–állt az e-mailben.

Az 1970-es évek óta, a nemek közötti egyenlőség kiteljesedésének következtében a nők a felsőoktatás minden területén tanulhattak, csupán négy karon maradtak egyértelműen többségben a férfiak, és ezek között megtalálható a mérnöki kar is, ezen akar változtatni most az egyetem olyanformán, hogy megpróbálják eltüntetni a múltat.

Megosztás
Címkék